Acasa Staroste

Staroste, maestru de ceremonii traditional

DJ Nunta

Vezi toate ofertele de DJ nunta

Muzica Live

Vezi toate ofertele de muzica live

Sonorizare nunta

Vezi toate ofertele de sonorizare

Staroste

Vezi toate ofertele de staroste

Curs de dans

Vezi toate ofertele de curs de dans

Staroste la nunta

Nici o nunta nu poate avea loc fara ca evenimentele din timpul receptiei sa fie coordonate de un maestru de ceremonii, cunoscut de multi sub numele de staroste.


 

Cine este starostele?

Pe timpul bunicilor acesta avea rolul de a conduce alaiul de la casa mirelui la cea a miresei, la biserica si apoi la locul unde avea loc petrecerea, acestea fiind la mica distanta una de alta, deoarece obiceiul era de a merge pe jos, acestia il numeau vornic.

Acesta este persoana indicata prin protocol sa supravegheze si sa organizeze buna desfasurare a evenimenteler, avand rolul si de gazda. Maestru de ceremonii prezinta interpretii, vorbeste cu publicul, anunta servirea mesei, dansul mirilor si alte evenimente, asigurandu-le invitatilor buna dispozitie si intretine o atmosfera de veselie.


 

Rolul starostelui la nunta

Misiunea acestora nu e doar aceasta, starostele fiind si cel care supervizeaza intreaga nunta, de la pornirea mirelui de acasa dupa nasi, apoi la casa miresei, la cununia civila, la biserica si apoi la localul unde se tine receptia. Impreuna cu starostele, voi mirii, trebuie sa decideti detaliile importante si sa va sfatuiti cu acesta cum ar fi mai bine sa organizati evenimentele, pentru ca totul sa fie perfect.

La etapele principale mai pot fi adaugate altele secundare, pe parcurs, asigurandu-va ca doar starostele le va prezenta, el avand dreptul si autoritatea necesara, nu oricine altcineva doreste.

Acesta trebuie sa aiba si o lista cu toti invitatii si cu familiile acestora pentru a-i putea indruma spre mesele lor, trebuie sa-i cunoasca si pe nasi, in cazul unor modificari pe parcursul evenimentului.

De asemenea, maestrul de ceremonii va tine stransa legatura cu domnisoarele si cavalerii de onoare pentru a se asigura ca toate accesoriile sunt la locul lor, verighetele nu sunt uitate acasa, lista cu aranjarea la mese este in ordine si bine organizata, lumanarile pentru cununia religioasa sunt perfecte, cosuletele cu petale proaspete sunt pregatite si cel mai important, se va asigura ca persoanele cele mai importante au ajuns, putand da startul ceremoniei.

Acesta va evidentia momentele importante si va va scuti de detaliile organizatorice ale ceremoniei, ne mai fiind nevoie sa va umpleti mintea cu ele, scapandu-va de un stres, singurul vostru gand fiind acela de a va bucura unul de celalalt, de a trai din plin fericitul eveniment si de a va simti bine.

Maestrul de ceremonii detine controlul in fiecare moment, acesta e singurul capabil sa mentina lucrurile pe fagasul normal, asigurand succesul nuntii voastre. Acesta tine la timpul de care dispuneti, facand tot posibilul ca distractia sa fie la cote maxime. In cazul unei nunti traditionale, puteti opta pentru oratii specifice evenimentului, oratii care se rostesc de obicei inainte de a intra in localul unde se va desfasura petrecerea.

De asemenea il puteti ruga sa poarte straiul popular specific zonei din care proveniti, o cravata in ton cu tema si culorile nuntii. Starostele poate avea momente de umor pentru a umple anumite goluri care vor aparea de-a lungul receptiei, va face ca toti invitatii sa se simta speciali, creand o atmosfera placuta.


 

Starostele se va comporta intr-un mod unic la fiecare nunta, acesta reflectand un pic din personalitatea mirilor, dupa lungi conversatii cu acestia, ajungand sa-i cunoasca. Maestrul de ceremonii este singurul in masura sa faca ca totul sa fie perfect, maximul de distractie sa fie asigurat si invitatii sa fie implicati cu totii si pe deplin.