Cvartet de muzica clasica sau jazz la nunta

DJ Nunta

Vezi toate ofertele de DJ nunta

Muzica Live

Vezi toate ofertele de muzica live

Sonorizare nunta

Vezi toate ofertele de sonorizare

Staroste

Vezi toate ofertele de staroste

Curs de dans

Vezi toate ofertele de curs de dans

Cvartet de muzica clasica sau jazz la nunta

Un cadru de vis, un aer romantic si o atmosfera ce va invaluie in mireasma dulce a fericirii. In acest fel va veti simti la nunta voastra daca alegeti sa va completati lista de elemente must have cu un cvartet.

Dar ce este defapt un cvartet? Ce variatii are? Ce stiluri muzicale pot fi interpretate de o astfel de formatie? Daca v-am trezit interesul, iata si raspunsurile la aceste intrebari:

Un cvartet este in general format din patru interpreti, fie vocalisti fie intrumentalisti. Cel mai celebru tip de cvartet este cvartetul de coarde, compus din doua viori, o viola si un violoncel. De asemenea exista si conceptul de cvartet de pian care este in general format dintr-un pian, o vioara, o viola si un violoncel - totusi, oricare dintre instrumentele cu coarde poate fi subtituit de un pian.

Printre compozitori renumiti, ale caror opere pot fi interpretate la o nunta, trebuie amintiti: Mozart, Beethoven, Bartok, Schubert etc.


Cu toate ca un cvartet sugereaza instant muzica clasica, acesta poate interpreta la fel de bine si muzica ambientala cum ar fi jazz-ul, muzica de film sau tango-uri.

In ceea ce priveste jazz-ul, preferat de o multime de cupluri datorita romantismului pe care il sugereaza, este un stil muzical vast abordat de cvartete la nunti. Desigur, in cazul in care alegeti un cvartet pentru a interpreta muzica jazz sau fuziuni ale acesteia (acid jazz, bossa nova, folk jazz, nu soul etc.), configuratia formatiei se schimba si printre instrumentele cu coarde isi vor gasi loc si alte instrumente; de obicei un saxofon, o chitara electrica sau orga si un set de tobe.

O multitudine de compozitori si interpreti renumiti pot prinde viata la nunta voastra prin cvartetul de jazz. Cum ar fi ca muzica clasicilor (de exemplu Louis Armstrong, Ella Fitzgerald, Nina Simone, Billie Holiday etc.) sa va gadile urechile si sa va invite la dans? Ori poate ati prefera sa ascultati si compozitori inovatori cum ar fi Sun Ra, Toshiko Akiyoshi sau Charlie Parker? Ei bine, daca alegeti un cvartet in mod sigur veti avea ocazia de a-i asculta pe toti.


Asa cum am mentionat anterior, un cvartet poate de asemenea interpreta muzica de film. Fara indoiala cea mai celebra melodie, indragita de romanticii de peste tot este cea de pe coloana sonora a filmului Titanic: My Heart Will Go On de Celine Dion. Muzica de film, in majoritatea cazurilor, este influentata de stiluri contemporane, cum ar fi jazz-ul, rock-ul, pop-ul, blues-ul si ambientalul New Age.


La finalul serii, daca ati optat pentru un cvartet, nu uitati sa ii rugati sa va interpreteze cateva melodii celebre tango pentru a aprinde flacara pasiunii in fiecare cuplu prezent, indiferent de categoria lor de varsta.
Pentru o nunta eleganta, o atmosfera romantica si o petrecere incomparabila alegeti cu incredere un cvartet pentru a va incanta in ziua cea mare.


In fine, daca doriti muzica de calitate la nunta si nu gasiti un cvartet disponibil sau poate vreti o mai mare varietate de instrumente, puteti sa va orientati si spre optiunile de mai jos:

  • Cvintetul de pian – format dintr-un cvartet clasic si un pian
  • Cvintetul de instrumente cu coarde – alcatuit din cinci instrumente; in general i se mai adauga cvartetului clasic o viola sau un violoncel
  • Cvintet de clarinet – compus dintr-un cvartet si un clarinet
  • Trio – In cazul unui trio se elimina una dintre cele doua viori, pastrand celalalte trei instrumente